Utorak 30.08.2011.
20:43
Vestionline

Ministar BiH službenim kolima u radno vreme "skoknuo" do plaže

Mnogo zauzet ministar nema vremena da se osuši i obuče već polugo i sa peškirom ulazi u auto 

Kamere FTV su zabeležile kako Alkalaj, koji zvanično nije na godišnjem odmoru, posle bezbrižnog brčkanja na plažama Jadrana u pratnji svojih telohranitelja mokar i go do pasa, seda u službeni automobil.

Posle prikazivanja ovog snimka iz kabineta Svena Alkalaja je saopšteno da prilog FTV nije snimljen za vreme ministrovog radnog vremena, a da je tom "nepotpunom informacijom" ova medijska kuća "zlonamerno dezinformisala gledaoce".

Iz Alkalajevog kabineta navode da, prema važećem Pravilniku o uslovima i načinu korišćenja vozila MIP-a, ministar ima vozilo na raspolaganju 24 sata, a da je bezbednost državnog ministra za vreme mandata u nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tela.

Konsultant Centra civilnih inicjiativa BiH Denis Telić rekao je da su, prema revizorskim izveštajima, ministar Alkalaj i njegovi saradnici tokom 2009. godine potrošili 1,5 miliona KM na ime putnih troškova. Revizija je otkrila da MIP BiH nije uredno vodio evidenciju o pređenim kilometrima, pa su neograničeno korišćena službena vozila čime je uzrokovano nenamensko trošenje sredstava.

2024 © - Vesti online