Utorak 30.08.2011.
19:43
Beta

LDP: KiM ugrožava put Srbije u EU

U saopštenju LDP-a se navodi da bi najvažniji nacionalni interesi Srbije trebalo da budu dobijanje kandidature za EU do kraja godine, promena dosadašnje kosovske politike, obnavljanje unutrašnjih reformi i ekonomski razvoj.

Ne može i Kosovo i Evropa: Čedomir Jovanović

LDP navodi da bi svako dalje insistiranje na zabludama i nastavak neiskrenosti prema javnosti bilo "poigravanje sa opstankom demokratske Srbije, čija je budućnost ugrožena neodrživom i praznom parolom 'I Kosovo i Evropa'".

"Posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel i nedvosmislenih poruka EU, okončana je epoha iluzija koje su vodeće političke institucije godinama nametale građanima", navodi LDP.

LDP je ocenila da je za Srbiju jedino racionalno i korisno da pomaže demokratizaciju i ekonomski razvoj Kosova, umesto što, kako se navodi, traži šansu u njihovom opstruiranju i blokadi.

"Samo takav pristup može da obezbedi opstanak srpske zajednice na Kosovu", piše u saopštenju.

LDP navodi da je proces određivanja definitivnih granica u bivšoj Jugoslaviji "nepovratno okončan" i da zato vlasti u Srbiji moraju da napuste dvadesetogodišnju praksu donošenja pogrešnih odluka i dovođenja građana u stanje siromaštva i gubitka koraka sa savremenim procesima u Evropi i svetu.

"Ako se to ne dogodi, čekaju nas godine novih konflikata, unutrašnjih nesporazuma i erozije demokratskih institucija, koje su i inače rovite i neefikasne", navodi LDP.

2024 © - Vesti online