Utorak 30.08.2011.
10:08
Beta

Pobunjenici opet tvrde da su ubili Gadafijevog sina Hamisa

Hamis Gadafi
 

"Jedan od vođa pobunjenika mi je potvrdio da je Hamis ubijen nedaleko od mesta Tarhuna, oko 80 kilometara od Tripolija. Moguće je da je ubijen tokom borbe", izjavio je ministar pravde u Prelaznom nacionalnom savetu Mohamed Aledži, dodajući da su mu pobunjenici rekli i da je Gadafijev sin sahranjen.


Tu informaciju je potvrdio i portparol prelazne vlade Mahmud Šamam.


"Hamis je ubijen, a to mi je potvrdio jedan od vođa pobunjenika u toj oblasti. Nisam video fotografije na kojima je (Hamisovo) telo, ali taj vođa pobunjenika mi je to rekao i ja mu verujem", izjavio je Šamam novinarima.
 

Pročitajte još:

1. NATO (ni)je ubio Gadafijevog sina

2. Gadafija čuvaju odani sinovi

3. Gadafijev sin pobegao iz zatvora, drugi ubijen

Pobunjenici su u nedelju nagovestili da je Hamis Gadafi verovatno ubijen u subotu u sukobu pobunjenika i pro-Gadafijevih snaga. Najmlađi Gadafijev sin Hamis bio je komandant jedne od najjačih i najefikasnijih brigada u sastavu libijske vojske Moamera Gdafija.


Pobunjenici su u avgustu već jednom saopštili da je Hamis ubijen u vazdušnom napadu NATO-a na Zliten, udaljen oko 150 kilometara od Tripolija. Tu informaciju Gadafijev režim je odmah demantovao, a na televiziji su se pojavili snimci Hamisa u trenutku kada obilazi ranjenike u bolnici i njegov susret sa štranim novinarima u jednom hotelu u Tripoliju.

2024 © - Vesti online