Ponedeljak 29.08.2011.
20:17
Vestionline

Potukli se hirurzi u Vranju

Dvojica lekara suspendovana zbog tuče

"Zbog fizičkog konflikta koji se dogodio na Odeljenju hirurgije, privremeno su udaljeni sa posla načelnik odeljenja i jedan hirurg. Funkciju v.d. načelnika do okončanja disciplinskog postupka, obavljaće upravnik Opšte bolnice dr Dušan Aleksić", navodi se u saopštenju ovog zdravstvenog centra.
 

Portparol Zdravstvenog centra u Vranju Beba Kanački potvrdila je da se tuča hirurga dogodila u petak oko 13.30.

Jedan od aktera tuče, načelnik Hirurškog odeljenja Momčilo Stošić naveo je da ga je u njegovoj kancelariji napao kolega Goran Ivković koji je, kako tvrdi, bio pijan.

"Posle jedne operacije bio sam u svojoj kancelariji. Onda je u kancelariju u pijanom stanju ušao kolega Ivković. Najpre je počeo da me vređa, a onda je i fizički nasrnuo na mene“, priča Stošić.

On je naveo da je, pošto je napadnut u službenim prostorijama, istog dana o svemu pismeno obavesti direktora Zdrvastvenog centra, a potom je dao izjavu disciplinskim organima te ustanove i policiji.

Drugi akter tuče, hirurg Goran Ivković je rekao da ima bolove i da je prinuđen da leži kod kuće posle fizičkog napada i batina koje je dobio od kolege Stošića.

"Naravno, ako te neko bije, onda si bijen. Sada ležim, imam povrede i bolove. Ne želim bilo sta drugo da kažem jer mi lekarska etika i kodeks ne dozvoljavaju“, rekao je Ivković.
 

On je dodao da veruje u sistem i da će, sve što ima u vezi sa napadom saopštiti nadležnim organima u Zdravstvenoim centru, policiji i tužilaštvu.

2024 © - Vesti online