Ponedeljak 29.08.2011.
17:04
Vestionline

'Orlovi' doputovali u Litvaniju

Milenko Tepić

Sa beogradskog aerodroma ‘Nikola Tesla’ košarkaše i stručni štab ispratili su predsednik i potpredsednik KSS Dragan Đilas i Dejan Tomašević.

"Verujem da smo spremni za početak Evropskog prvenstva. Ostala su još dva dana do prve utakmice sa selekcijom Italije. Svaka pobeda ili poraz u prvoj fazi mogu lako do odrede dalju sudbinu na šampionatu. Moramo razmišljati od utakmice do utakmice. Trenutno smo koncentrisani samo na premijerni meč. Cilj je jasan, potrebno je preneti što više bodova u narednu fazu takmičenja", istakao je Milenko Tepić.

Milan Mačvan uverava da je duel sa selekcijom Italije, veoma važan, ali ne i presudan na EP.

"Italiju predvode tri NBA igrača, koji imaju važne uloge u svojim timovima. Svesni smo da će oni preuzeti najveću odgovornost i da ih moramo zaustaviti. Poslednjih nekoliko dana smo detaljno proučavali njihovu igru. Posebno su opasni kad Barnjani igra zajedno sa Galinarijem na poziciji centra. Trudićemo se kao i na prethodna dva velika takmičenja, da budemo najegresivniji i najborbeniji što će verujem biti dovoljno uz našu mladost i kvalitet da postignemo željeni rezultat", naveo je Mačvan.

Reprezentacija Srbije je već odradila prvi trening u Litvaniji.

2024 © - Vesti online