Ponedeljak 29.08.2011.
15:57
Vestionline

Ivanović i Kolarov veruju u pobedu

Bane očekuje težak meč u Belfastu

"Pobeda u Belfastu i četiri dana kasnije u Beogradu protiv Farskih ostrva svima bi dobro došla, a pozitivna stvar u ovom trenutku je što i dalje držimo sudbinu u svojim rukama", rekao je Ivanović.

On je dodao da očekuje tešku utakmicu u Belfastu jer bi Severna Irska pobedom ostala u trci za plasman za EP.

"Očekujem težak meč. I ovde u Beogradu su igrali brzo, ali su fizički pali u drugom poluvremenu, pa smo uspeli ih pobedimo. Sada će biti duplo teže, jer igramo u gostima. Moraćemo da ih u svim segmentima nadigramo", rekao je Ivanović i dodao da ne oseća pritisak, već odgovornost da njegovi saigrači i on pokažu da im je mesto na prvenstvu Evrope.

"Teško je govoriti o nastavku kvalifikacija, ukoliko ne ostvarimo pobedu u prvim meču. To, međutim, nećemo postići pričom, već zalaganjem na terenu", rekao je Ivanović.

Igrač Mančester sitija Aleksandar Kolarov kazao je da "dosta toga zavisi od utakmica sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima".

"Sigurno su to dve ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo. Dosta toga zavisi od ova dva meča. Posebno će biti jako teško u Belfastu", ocenio je Kolarov.

On je rekao da su neuspesi Zvezde i Partizana sigurno "malo poremetili" javnost, kao i da je status reprezentacije već bio "poljuljan".

"Daćemo svoj maksimum da vratimo veru u nacionalni tim i srpski fudbal. Dešavaju se stvari kao što su Ren i Šamrok, ali treba ići dalje, a ne sve gledati crno", istakao je Kolarov.

Reprezentacija Srbije nalazi se na četvrtom mestu tabele Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa osam bodova iz šest mečeva. Prva je Italija sa 16 bodova, dok Slovenija ima 11 i meč više, a Severna Irska devet bodova. Reprezentacija Estonije je na petom mestu sa sedam bodova iz isto toliko utakmica. Poslednja je selekcija Farskih Ostrva sa četiri boda iz osam mečeva.

2024 © - Vesti online