Utorak 30.08.2011.
08:00
S media

Kako da preživite ljubavni trougao

Izbegavajte ljubavni trougao, neko uvek na kraju bude povređen
 

Svako od nas je bar jednom bio deo ljubavnog trougla. Ukoliko nije, barem ga je video uživo, na filmu ili je čuo za njega... Sam pojam ljubavnog trougla dovodi do raznoraznih dilema, rasprava i često na kraju razočaranja za svo troje, ili bar jednu osobu. Naime, najgora moguća situacija je kada znate da niste jedini, a da uz vas, vaša voljena osoba ima još nekoga. Ostajete povređeni, često zbunjeni neočekivanom situacijom i ne znate šta da uradite u tom trenutku.

Predstavićemo vam moguće tri situacije u ovom slučaju.

1. Vi ste inicijator

Ukoliko ste vi ti koji imate dve osobe, vreme je da ozbiljno razmislite o svojim postupcima. Možete da ostanete bez obe, osim toga, to je najnemoralnija stvar u istoriji ljubavi. Da li ste svesni koje posledice vaše ponašanje može da ima na svo troje? Zapitajte se šta zapravo vi želite od cele priče i da li je sve to stvarno vredno toga da na kraju povredite sve oko sebe. Samo zato što je vama zabavno, drugima verovatno nije. Pored toga, istina najčešće izađe na videlo u trenucima kada najmanje očekujete. Svojim postupcima delujete sebično i nehumano.

2. Vi ste druga osoba

I znate prvu osobu - Smatrate da nikako nije u redu to što radite, ali srce ne bira, i nadate se kako ćete jednoga dana doći na prvo mesto. Pokušajte racionalno da razmislite koliko vredi da čekate. Šta očekivati od čoveka koji ne može da se odluči između dve osobe? Budite prvi koji će prekinuti ljubavni trougao bez obzira koliko bili zaljubljeni. Ne treba vam to u životu, vreme je da okrenete novu stranicu!

3. Tek ste saznali da postoji još neko, a mislili ste da ste jedini

To je u principu najgora situacija koju možete da doživite. Saberite se i ne tražite izgovore. Za ljubav je potrebno dvoje. Ukoliko partner to ne može da vam pruži, vreme je za nekog novog. Nemate za čime da žalite. Jedino kome može biti žao je njemu, odnosno njoj. Ta osoba je vama napravila uslugu jer je razotkrila s kakvom personom ste imali posla. Neke žene često ostaju u takvim vezama zbog raznoraznih životnih situacija i razloga od kojih su najčešći deca, brak, nemaština i najgore od svega strah. Vi niste zaslužili da vas neko tako tretira. Ne dopustite da bilo ko od vas pravi budalu. Jedino što ste tražili je ljubav i iskrenost. Ukoliko to ne možete da dobijete, ne oklevajte. Svet je pun dobrih ljudi. Vi ste, eto, naleteli na nekoga ko vam ne može pružiti ono što je osnovna ženska potreba. Onda vam tako nešto i ne treba.

U kojoj god situaciji se nalazili, najbolje je da izađete iz nje. Niko ne voli dvolične osobe i sedenje na dve stolice, piše Žena. Ukoliko ste inicijator, postavite se u poziciju osoba s kojima imate odnose. Ne bi vam se svidelo, to je sigurno. Zar je stvarno potrebno da svi pate zbog ljudske sebičnosti?

Ukoliko ste druga osoba, ne oklevajte. Zaljubljenost je lepa, ali ako postoji još neko i ako to traje, zapitajte se hoće li uopšte ikada prestati. Ne postoji ništa moralnije od pobede nad samim sobom, a to jedino možemo postići istinom i suočavanjem s problemom.

2024 © - Vesti online