Ponedeljak 29.08.2011.
12:51
Vestionline

Bodiroga: Cilj je plasman na OI u Londonu

Dejan Bodiroga: Biće ovo izuzetno teško prvenstvo

"Cilj je plasman u četvrtfinale jer tada počinju najvažnije utakmice. Mislim da bi ulazak među prvih šest timova i mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu bio uspeh za ovaj tim", rekao je Bodiroga u izjavi za Tanjug.


On je dodao da će konkurencija u Litvaniji, gde će po prvi put nastupiti 24 tima biti žestoka i da je nezahvalno prognozirati plasman reprezentacije Srbije:

"Biće ovo izuzetno teško prvenstvo, većina timova dolazi sa igračima iz NBA lige, znači u najjačim mogućim sastavima. Predolimpijska je godina i svi bi želeli da se kvalifikuju za London. To sigurno otežava stvari u odnosu na recimo EP u Poljskoj pre dve godine ili Svetsko prvenstvo u Turskoj".


Bodiroga je podsetio da ni njegova trofejna generacija uoči puta na neko veliko takmičenje nikada nije obećavala zlato, već neku od medalja. 

Član reprezentacije Jugoslavije, koja je uspela da osvoji pet zlatnih medalja, tri sa Evropskih šampionata (1995, 1997, 2001), dve sa Svetskih (1998, 2002.) i po jednu srebrnu (Olimpijske igre 1996) i bronzanu (EP u Francuskoj 1999), ipak je optimista pred početak šampionata.

"Mislim da su se momci dobro spremali, imaju želju da daju maksim i da odigraju najbolje što mogu. Optimisti smo, bez obzira na to što imamo problema sa povredama pojedinih igrača", zaključio je Bodiroga.

Na put za Litvaniju ovog jutra krenulo je 12 igrača, predvođenih selektorom Dušanom Ivkovićem i prvim pomoćnikom, Aleksandrom Kesarom.


Spisak igrača koji će braniti boje Srbije na evropskom prvenstvu je sledeći:
Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Marko Kešelj, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milan Mačvan, Duško Savanović i Boban Marjanović.

2024 © - Vesti online