Ponedeljak 29.08.2011.
09:44 >> 21:12h
Beta

Ruski novinari pronašli zarobljene Srbe

Zarobljeni Srbi u Libiji 

Ruski list navodi da su u zatvoru Zoran Nikolić i Nedeljko Milanović iz Lazarevca, Milorad Junić iz Loznice, Milić Martinović iz Aranđelovca i Vojislav Nićiforović iz Beograda i da su rekli da se pobunjenici prema njima odnose korektno i da nema batinjanja.

Ruski novinari su do zarobljenih Srba došli pošto su napravili intervju sa komandantom aerodroma Abdulakimom Abdulgadarom.

Zarobljeni Srbi u Libiji

Zarobljenici su ispričali da su u Libiju došli 12. avgusta da bi za dobru zaradu popravljali puteve, ali da su posle nedelju dana ostavljeni na jednom kontrolnom punktu.

Naši državljani prebačeni u grad Zintan

 

Predstavnicima Ambasade Srbije u Tripoliju, koji su uspostavili kontakt sa novim vlastima u Tripoliju i sa vlastima koje kontrolišu aerodrom u Tripoliju, na kojem su bila zadržana petorica srpskih državljana, preneto je da su oni danas iz bezbednosnih razloga prebačeni u grad Zintan, oko 150 kilometera od Tripolija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih posova.

 

Predstavnici nove vlasti izrazili su punu spremnost za saradnju i najavili mogućnost da predstavnici ambasade Srbije u narednih nekoliko dana posete naše državljane.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kontaktiralo je danas porodice ovih državljana radi pribavljanja što više informacija o okolnostima njihovog odlaska i angažovanja u Libiji.

 

Misija Srbije u Ženevi kontaktirala je danas i Međunarodni crveni krst sa istim zahtevom, gde nam je potvrđeno da će se zahtev Srbije odmah dostaviti njihovom predstavništvu u Tripoliju, navadeno je u saopštenju.

Oni su odatle pobegli i zatim se krili po Tripoliju. U pokušaju da stignu do srpske ambasade, uhapšeni su na prvom kontrolnom punktu, piše list. 

Zarobljeni Srbi u Libiji

"Mi smo radnici građevinci. Sklopili smo ugovor sa srpsko-libijskom kompanijom Zazura. U kancelariji u Beogradu nam je rečeno da je u Tripoliju mirno", rekao je jedan od zarobljenih Srba.

MUP nema podatke o uhapšenim Srbima

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema informacije o uhapšenim građanima Srbije u Libiji, rekao je ministar Ivica Dačić.

 

"Nemamo informacije o tom slučaju. Oni se nisu javljali našoj ambasadi i mi nismo obavešteni", rekao je Dačić.

 

On je kazao da sada Ministarstvo spoljnih poslova poslova treba da dobije informacije o uhapšenim građanima Srbije u Libiji a da će policija pokušati da dobije što više podataka o tom slučaju.

2024 © - Vesti online