Nedelja 28.08.2011.
15:25
Vestionline, Mondo

Teodosić: Možemo protiv najboljih

Konkurencija na Evropskom prvenstvu u Litvaniji biće paklena, a i Srbiju će, nakon dva poslednja takmičenja, svi mnogo ozbiljnije shvatiti. Ipak, Teodosić kaže da "orlovi" nikoga neće potceniti i da će uspeh graditi iz utakmice u utakmicu.

Teo: Želimo da odemo u London na olimpijski turnir

"Možda i najjače Evropsko prvenstvo u poslednjih deset godina. Nikoga ne potcenjujemo, samo ako budemo išli utakmicu po utakmicu, možemo da ostvarimo cilj, a to je plasman na Olimpijske igre", kaže Teo.

Vlada fama da su najvažnije prva utakmica i četvrtfinale, ali ustvari je važna svaka. 

"Svaka utakmica je bitna za sebe. Zbog samopouzdanja i težine prvog protivnika, ta utakmica mislim da će nam izuzetno mnogo značiti. Već pet dana se konstantno spremamo za Italijane i siguran sam da će nam biti jako teško". 

U Londonu je odbrana bila, atipično za nas, porozna. Primali smo i po 95 poena.

"Veliku većinu pripremnih utakmica nismo odigrali onako kako inače igramo i na način po kojem smo bili prepoznatljivi. Mislim da od starta Evropskog prvenstva moramo da pokažemo svoje pravo lice, a to pre svega znači jaku i čvrstu odbranu. Što se tiče prvog kola, Italija je sjajan napadački tim, ali mislim da smo mi još bolji u odbrani i da će to prelomiti utakmicu u našu korist".

Kakav je domet "orlova" u Litvaniji teško je proceniti.

"Teško je sada pričati o tome. Prvenstvo je izuzetno jako, a pri tom mi imamo težak raspored. Zaista želimo da odemo u London na olimpijski turnir, ali to možemo samo ako budemo gledali dan po dan, trening po trening, bez mnogo razmišljanja unapred", smatra Teodosić.

Košarkaši Srbije će u ponedeljak otputovati u Litvaniju. Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 18. septembra. Srbija će se takmičiti u Grupi B, u gradu Šiuljaj, sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Letonijom i Izraelom.

2024 © - Vesti online