Nedelja 28.08.2011.
13:42
Beta

Terzić: Ponosan sam!

Zoran Terzić oduševljen uspehom u Makau

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na svom prvom učešću na Gran priju. One su kineskom gradu Makao pobedila Rusiju sa 3:0.

Zlato je pripalo Amerikankama koje su u finalu sa 3:0 pobedile Brazil. 

"Jako sam danas srećan i ponosan na svoj tim. Ovo je prvi put da igramo Gran pri i odmah smo osvojili bronzanu medalju. Ovo je veliki uspeh, naročito zato što je ostvaren protiv tako velikog tima kao što je Rusija", rekao je Terzić.

Srpkinje su ranije osvojile Evropsku ligu, a čeka ih Evropsko prvenstvo u Beogradu.

"Posle osvajanja Evropske lige i bronze na Gran priju, čeka nas Evropsko prvenstvo, najvažnije takmičenje za nas. Nadam se da će moj tim igrati na istom nivou kao sada", rekao je Terzić.

Kapiten Srbije Jelena Nikolić rekla je da je tim zaista želeo da pobedi i da je ponosna na svoje saigračice.

"Igrali smo rano danas posle kasnog meča juče, ali smo bile rešene da osvojimo bronzu. Stvarno sam ponosna na svoj tim zbog svega što smo uradili tokom cele sezone. Ova bronza je svedočanstvo da smo uspele da postanemo jedna od tri najbolje reprezentacije na svetu", rekla je Nikolićeva.

Najbolje odbojkašice Srbije

Jovana Brakočević, korektor Srbije, proglašena je za najboljeg poentera Finalnog turnira XIX Grand Prix 2011, a Milena Rašić za najboljeg smečera. Destini Huker, korektor SAD, proglašena je za najboljeg igrača (MVP) Finalnog turnira u Makau.

2024 © - Vesti online