Nedelja 28.08.2011.
08:44 >> 09:39h
Vestionline

Bronza za srpske odbojkašice

Prvo učešće i već medalja: Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Utakmica je odigrana u dvorani Istočnoazijskih igara pred oko 7.000 gledalaca, a sudili su Meksikanac Luis Herardo i Hamid Mohamad Ahmed Alrusi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

SRBIJA: Brakočević (17), Malagurski (13), Krsmanović (6), Malešević, Molnar (2), Antonijević, Vesović, Ognjenović (5), Nikolić, Ninković, Rašić (14) i Ćebić.

RUSIJA: Borisenko (1), Mahno (4), Perepelkina (1), Kuzjakina, Bukrejeva (2), Gončarova (10), Fatejeva (1), Morozova (8), Gamova (8), Uljakina (3), Starceva (1) i Merkulova.

U debitantskom učešću na Svetskom Gran priju najbolje srpske odbojkašice osvojile su bronzanu medalju posle fantastične igre u kojoj su za 71 minut prosto zbrisale reprezentaciju Rusije.

Aktuelni svetski prvak bio je sve vreme inferioran u duelu sa izabranicama selektora našeg nacionalnog tima Zorana Terzića da konačni ishod ovog duela, praktično ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Odličan servis, sjajan prijem, raznovrsna igra u polju i fenomenalan blok srpskih odbojkašica okarakterisali su ovu utakmicu od koje su svi očekivali veću neizvesnost.

Pre svih Jovana Brakočević, zatim Milena Rašić, Sanja Malagurski, Nataša Krsmanović, Suzana Ćebić i Maja Ognjenović sve vreme su kontrolisale igru i rezultat i druga pobeda nad Rusijom u roku od samo tri dana nije izostala.

Od 09:30 h, u finalnoj utakmici koja će odlučiti o pobedniku ovogodišnjeg Gran prija sastaju se reprezentacije SAD i Brazila.

2024 © - Vesti online