Nedelja 28.08.2011.
05:26
Vestionline

Jadranka Kosor oštro odgovorila Tadiću

Ona je novinarima na Korčuli izjavila da se Hrvatska zalaže za negovanje dobrosusedskih odnosa, ali da hrvatska vlada nikad neće prihvatiti mešanje u svoju unutrašnju politiku.

"Mi imamo pravo raditi na projektima za koje mislimo da su važni i činjenica je da kada se govori o Kosovu, da ga je Hrvatska priznala i ako imamo svoj ekonomski interes dodatno jačati ekonomsku saradnju s Kosovom onda ćemo to i činiti", naglasila je Kosorova, prenose hrvatski mediji.

Ne gledaj me, ne pričam sa tobom, ljuta sam: Jadranka Kosor i Boris Tadić

Ona je, međutim, ponovila da će Hrvatska i dalje podržavati evropski put svih suseda, pa tako i Srbije. Komentarišući Tadićeve oštre izjave zbog njene nedavne posete Kosovu, Kosorova je rekla da je zanimljivo da o njenom nedemokratskom
ponašanju govori osoba koja je prošle godine tražila zabranu proslave "Oluje" iako je ona "za svakog Hrvata i Hrvaticu i građanina Hrvatske od posebne važnosti".

"Ove godine je (Tadić) govorio o oružanom sukobu na prostoru Hrvatske, ali nije govorio istinu o istorijskim činjenicama. Ovde se nije radilo o oružanom sukobu, već je Hrvatska bila žrtva Miloševićeve velikosrpske agresije, a tenkovi su iz Beograda krenuli razarati Vukovar", ukazala je ona.

Kosorova je dodala da "Tadić istovremeno ne vidi ništa loše u tome da njegov ministar u vladi polaže venac na grob Slobodana Miloševića, tiranina i krvoloka, koji je odgovoran za Srebrenicu, za razaranje u Hrvatskoj i BiH i za druge zločine".

Prema njenim rečima, Hrvatska je akcijom "Oluja" pomogla da se otvore demokratski procesi u Srbiji. Hrvatska premijerka posetila je nedavno Kosovo, a nakon te posete
usledile su oštre reakcije vodećih političara Srbije, među kojima i predsednika Borisa Tadića i šefa dilomatije Vuka Jeremića. Zbog reakcije Beograda Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske izrazilo je protest Ambasadi Srbije u Zagrebu.

2024 © - Vesti online