Nedelja 28.08.2011.
03:48
Press

Obradović: Dačić za premijera

"SPS iskreno očekuje da posle izbora nastavi saradnju sa DS-om, a naš predlog biće da Ivica Dačić bude premijer", kazao je Obradović u intervjuu "Presu" i dodao da to ne znači da SPS nije zadovoljan kako Mirko Cvetković vodi vladu, jer sa premijerom Cvetkovićem odlično sarađuje.

Dačić je pravi čovek za taj posao: Žarko Obradović

"Veoma je (Cvetković) korektan čovek, veliki profesionalac i za ove tri godine nismo imali gotovo nijedno sporno pitanje, ali dogovor unutar SPS-a je da bi naš predsednik trebalo da bude na čelu buduće vlade. Znamo da se o tim stvarima odlučuje posle izbora, da to zavisi od izbornog rezultata, ali nemamo razloga da ne kažemo jasno kakve su naše ambicije", istakao je Obradović.

On je rekao da na izborima, koji bi trebalo da budu krajem marta ili početkom aprila 2012, očekuje dvocifreni rezultat SPS-a i da posle DS-a bude najjača stranka u novoj vladajućoj koaliciji i da u SPS-u veruju da će Tadić i DS prihvatiti da Dačić bude premijer.

Obradović, koji je i ministar prosvete, izjavio je da školska godina 1. septembra počinje bez ikakvih problema.

"Ne znam da li je neko razočaran zbog toga, ali štrajka prosvetnih radnika neće biti", rekao je Obradović.

On je kazao da podržava održavanje gej parade.

"Pravo te populacije je da iskaže svoju posebnost, pa i putem parade. Ali se apsolutno slažem sa svojim predsednikom i ministrom policije (Ivicom) Dačićem da treba da postoji saglasnost svih predstavnika države u vezi sa tim", rekao je Obradović.

2024 © - Vesti online