Subota 27.08.2011.
05:29
Blic

Nišlija izboden nožem u srce

Dragan Dukić sa sestrom Jelenom
 

Kako piše beogradski ”Blic”, zločin se dogodio dok je Dukić s društvom prilazio bašti ”Klinike“ koja je na platou iznad rimskih termi u Tvrđavi. Tu je izbila svađa između njega i osumnjičenog Nikole R.


U porodici Dukić još ne mogu da veruje da je neko napao Dragana. U dvorištu porodične kuće rodbina i prijatelji objašnjavaju da je Dragan bio dobar mladić, koji se posle razvoda roditelja brinuo o sestri Jeleni i bolesnom dedi. Sestra i ujak Blagomir Velojić kažu da još ne znaju šta se desilo u Tvrđavi.

- S Draganom smo se poslednji put videli preksinoć, oko 19 časova. Odvezao me je kolima do momka i rekao mi da je kupio sendvič. Otišao je na posao, u ”Reku“. Pitao me da li ću dođem sa društvom jer je nastupao Nenad Knežević - Knez. A onda me je ujutro pozvala rođaka i javila mi da mi je brat ubijen. Ne znam šta se desilo. Bio je pravi stariji brat - kaže Jelena.

Ujak Blagomir kaže da ne zna motiv ubistva, ali da je posao kojim se ubijeni mladić bavio mogao da ga dovede u sukob sa nekim.


- Ovo je velika tragedija. Ugašen je jedan mladi život. On se zaposlio kao obezbeđenje u kafiću da bi se brinuo o porodici i radio je svoj posao savesno. Moguće da je tako došao u sukob s nekim - kaže Velojić.


U kafeu ”Klinika“ u čijoj se bašti dogodio zločin juče nisu bili raspoloženi za razgovor. Jedan od zaposlenih rekao je da su se ubijeni i napadač prvi put sreli te večeri u kafiću i da su se odmah posvađali.


Policija je na informativni razgovor privela 20 radnika i gostiju, ali navodno niko od njih nije video šta se tačno dešavalo.


Policija je u niškoj Episkopskoj ulici, u opštini Palilula, neposredno posle ubistva našla nož sa tragovima krvi. Sve dok se DNK analizom ne utvrdi da li je u pitanju krv Dragana Dukića, ne može se reći da li je njime počinjeno ubistvo. Policija, kako saznajemo, ispituje i da li je Nikola R. imao saučesnike, jer određeni dokazi prikupljeni sa mesta zločina govore da ij je bilo.

2024 © - Vesti online