Subota 27.08.2011.
08:21
Alo!

Hotlajn razgovori ojadili Opštinu Apatin

Skupo: Telefonski seks
 

Kako je utvrđeno internom istragom, ta osoba je od jula 2010. do aprila 2011. godine sa broja opštinske centrale 772-122, lokal 608, skoro svaki dan pozivala vruću liniju na broj 0900-202-122.


Interna istraga je vođena mesecima, od upozorenja “Telekoma“ da je sa opštinskog telefonskog broja povećan saobraćaj prema IN servisu.


Sonja Tepavac, rukovodilac odeljenja za finansije, kaže da je tu informaciju prosledila nadležnima, a Jelena Ićitović, tadašnja načelnica opštinske uprave, od “Telekoma“ je zatražila listinge za nekoliko prethodnih meseci.

Pomoć portira i spremačica

Osim toga, od portira i čistačica zatražene su pismene izjave: ko je od radnika i osoblja u opštinskoj upravi ulazio u zgradu i telefonirao u popodnevnim satima.


- Mesecima sam prikupljala izjave portira i spremačica, listinge “Telekoma“ i o svemu uredno vodila službene beleške. Kad sam konačno rešila enigmu i odlučila da svu dokumentaciju predam predsedniku opštine, iznenada je aktivirana moja ostavka u opštinskom veću - kaže pravnica Jelena Ićitović.


Na osnovu izjava portira i spremačica, te nakon pregleda snimaka video-nadzora, ustanovljeno je da je u kancelariji u to vreme bio Jovo Korać, jedan od dugogodišnjih i najbližih saradnika aktuelnog rukovodstva opštine.


- Imamo dokumentovane dokaze da je reč o Jovi Koraću, protiv koga ćemo podneti prijavu - kaže Marko Knežević, predsednik odbora Pokreta socijalista.

"Nema dokaza ni da jesam ni da nisam telefonirao"

Jovo Korać kaže da je afera tempirana u predizborne svrhe i da nije vodio vruće razgovore na hotlajn liniji.


- U opštini sam zaposlen po ugovoru o delu. Imam svoju kancelariju, te je logično da sam u popodnevnim satima dolazio u to zdanje. Nemaju dokaze da sam ja koristio hotlajn, kao što ni ja ne mogu da dokažem da ga nisam koristio - rekao je Korać.

2024 © - Vesti online