Petak 26.08.2011.
16:46
Vestionline

Kemal Monteno: Granice mi ništa ne znače

Za njega ne postoje granice: Kemal Monteno

''Ja sam svoju karijeru gradio u Jugoslaviji u kojoj sada postoje neke granice. One su za mene formalnost, one meni ništa ne znače, jer su svuda u gradovima bivše Jugoslavije moji prijatelji i moja publika“, rekao je Kemal Monteno.

Pre koncerta na kulturnoj manifestaciji '''Stari danu“ u Vranju on je rekao da zbog toga istim žarom peva gde god da dođe: u Beogradu, njegovom Sarajevu, Vranju ili bilo kom drugom gradu.

Svoj fenomen na estrdi Kemal Monteno je objasnio spletom srećnih okolnosti, a najpre činjenicama što je iz mešovitog braka i što je rođen i odrastao u Sarajevu.

''Reči moje pesme ’Doli Bel’ najbolje odslikaaju moje odrastanje u Sarajevu. U njoj se kaže da ’nismo imali ništa, al smo imali sve’, a sada imamo sve, ali nemamo ništa“, rekao je kantautor.

Naravno da je u ćaskanju sa novinarima na red došla i tema o njegovoj pesmi koja mu je zaštitni znak.

''Pesma ’Jedne noći u decembru’ ima posebno mesto u mom životu. Napisao sam je 1969. godine, kada sam bio u vojsci, a Branka iz te pesme sada je moja supruga“, objasnio je on.

Popularni pevač se tokom jednočasovnog razgovora sa novinarima dotakao i pitanja njegovog “naslednika“ u žanru koji je osvojio hiljade poklonika muzike.

''U današnjoj estradnoj hiperprodukciji mladi Dušan Svilar gradi jednu ozbiljnu i temeljitu karijeru, sličnu mojoj. On uživa u onome što radi. Zato mi je naša zajednička pesma jako draga, a on mi je, kao što pesma kaže, drag kao da mi je sin“, rekao je Kemal Monteno u Vranju.

2024 © - Vesti online