Petak 26.08.2011.
06:12
Beta

Đelić: Dajem ostavku ako Srbija ne bude kandidat za EU

Spreman da preuzme odgovornost: Božidar Đelić
 

"Kao odgovoran čovek stojim iza svake svoje reči. Stav o ostavci sam izrazio i pre nego što je lociran Mladić. Siguran sam da će EK pozitivno oceniti stepen reformi koje su do sad sprovedene u Srbiji. Verujem da ćemo u decembru dobiti status kandidata", rekao je Đelić za list "Danas".


On je istakao da će srpska strana dati svoj maksimum da se reši pitanje kosovskog pečata, "ali ne po svaku cenu".


"To nije nov uslov, on postoji u Akcionom planu i mi ćemo dati maksimum da do rešenja dođe, ali ne po svaku cenu", naveo je Đelić.


On je izrazio uverenje da je Srbija bliža EU nego ranije, kao i da mora raditi na dijalogu sa Prištinom, koji je, kako je kazao, Srbija i inicirala.


Uspešna poseta Angele Merkel!?

Đelić je ocenio i da je bila uspešna poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, jer su na otvoren način razmenjeni stavovi dve zemlje o najvažnijim pitanjima.


On je rekao da će u septembru biti usvojeni zakoni o javnoj svojini i restituciji i istakao da nije Evropska komisija, već Srbija ubacila u Akcioni plan donošenje tih zakona.


Đelić je naveo i da je do sad obezbeđeno 110 miliona evra za vraćanje nacionalizovane imovine, za šta je potrebno dve milijarde evra.

2024 © - Vesti online