Četvrtak 25.08.2011.
14:31
Vestionline

Bufon: Juventus je dovoljno jak da osvoji Skudeto

Bufon: Navijačima se sviđa ovaj tim

On tvrdi da je normalno što postoji veliki entuzijazam medju igračima nakon dve veoma loše godine. Torinski klub ulazi u novu sezonu sa namerom da popravi neprihvatljivo loše sedmo mesto iz dve prethodne takmičarske godine. U redove "crn-belih" su stigli Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Mirko Vučinić.

"Sa svim ovim entuzijazmom ide i velika odgovornost, jer znamo da moramo krenuti od nule. Isto tako smo svesni Juventusove istorije koja zahteva rezultate što je moguće pre. Moramo biti ozbiljni od početka do kraja", rekao je Bufon.

Golman Juventusa smatra da je normalno što svi u taboru "stare dame" imaju veliku želju za uspehom.

"Među nama postoji ogroman entuzijazam. Posle dve loše godine, normalno je da smo razvili želju za osvetom. Juventus je spreman i navijačima se sviđa ovaj tim. Svaki navijač je pomalo razočaran posle ove dve sezone, ali nam svaki dan pružaju podršku i veruju u nas", dodao je golman Juventusa.

Bufon (33) se nada da će u godinama koje dolaze imati više sreće kad je reč o povredama.

"Očekujem da ću igrati u kontinuitetu. U prethodnim godinama nisam bio u stanju da treniram i igram iz nedelje u nedelju. Nakon operacije nisam imao problema i to je dobar znak. Osećam se dobro i mislim da se sve to dokazalo na treninzima. Nadam se da ću igrati bar 35 od 38 utakmica serije A. Preskočiću poslednjih nekoliko kola, jer ćemo već tada biti šampioni", zaključio je Bufon.

Nova sezona u Seriji A počinje 27. avgusta, a Juventus će dan kasnije gostovati ekipi Udinezea. Naravno, počeće Serija A ako ne bude štrajka fudbalera.

2024 © - Vesti online