Četvrtak 25.08.2011.
11:40
Press online

Osumnjičenog za napad na Bir festu spasao poligraf

Napadač sa Bir festa i dalje nepoznat
 

Osumnjičeni, koji je sve vreme negirao da je nožem povređivao ljude na festivalu, uklapao se u opis nekolicine svedoka koji su bili najbliži mestu napada.

Međutim, nakon dva poligraf testa, utvrđeno je da osumnjičeni ipak nije kriv za povređivanje.


Dva puta prošao poligraf

- Iako se osumnjičena osoba prema većini opisa svedoka, koji su bili neposredno prisutni u momentu napada na posetioce Bir festa, uklapala u opis, ipak se ispostavilo da privedeni nije imao nikakvog udela u krivičnom delu - rekao je naš izvor blizak istrazi, i dodao:

- Sve vreme saslušanja on je negirao bilo kakvu umešanost u zločinu. Osumnjičeni je priznao da je bio na festivalu i da je pio, ali je tvrdio da nije izbo posetioce. Zato smo ga podvrgli poligraf testu, koji je iz prvog puta pokazao da on ne laže - kaže Presov sagovornik.

On naglašava da se poligraf test ponavlja u vrlo retkim prilikama, ali da je u ovom slučaju bilo neophodno uzimajući u obzir izjave svedoka.

- Međutim, osumnjičeni je i drugi put prošao test, i nije ništa drugo ostalo osim da ga pustimo i oslobodimo svake sumnje. Nastavljamo na intenzivnoj potrazi i u narednom periodu ćemo ispitati još neke osobe koje bi mogle imati relevantna saznanja o napadaču sa Bir festa - kaže naš izvor.


Izbodeno osam ljudi

Podsetimo, u subotu u dva časa iz ponoći nepoznata osoba je nožem na Bir festu izbola osam ljudi, od kojih je dvoje teško povređeno. Svi izbodeni stajali su u blizini štanda "Nikšićke pivare" kada se napadač pojavio sa nožem i nasumično počeo da kasapi posetioce festivala. Najteže povređeni odmah su operisani, dok su ostali kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu u Zemunu, KBC "Bežanijska kosa" i Urgentni centar.

2024 © - Vesti online