Sreda 24.08.2011.
15:22
Vestionline

Ferguson: 'Ludi svete' pusti Vengera na miru!

'Ma stavi čepove u uši i furaj dalje' - Aleks Ferguson i Arsen Venger

Venger je na meti žestokih kritika zbog lošeg starta sezone, odlaska Nasrija i Fabregasa, neadekvatnih pojačanja i činjenice da navijači ne veruju da će u takvom stanju klub konačno osvojiti neki trofej.

"Živimo u ludim vremenima, ovo je lud svet. Svi su kritički nastrojeni i dovoljno je da izgubite dve utakmice i svi se obruše na vas. Svi pričaju o Arsenalu i Arsenovom odlasku. Ali ko može da ga zameni? To je besmisleno", rekao je Ferguson.

Iako je nekoliko puta ulazio u otvorene sukobe sa francuskim stručnjakom, Ferguson kaže da ga izuzetno poštuje.

"Taj čovek je prosto neverovatan. On je podigao Arsenal na nivo na kom nisu ni sanjali da će biti. Udario je jake temelje i potpuno promenio filozofiju rada u ovom klubu. On može da nastavi i ne bi trebalo da se obazire na kritike. Jedina stvar koja je potrebna u ovoj igri jesu čepići za uši", rekao je Ferguson.

Arsen Venger i Aleks Ferguson su rivali punih 15 godina. Francuz je na klupi tima iz Londona od jeseni 1996. godine, kada je preuzeo Arsenal od tadašnjeg menadžera Stjuarta Hjustona.

Sa Arsenalom je osvojio tri šampionske titule (1998, 2002, 2004), dok je 2006. igrao u finalu Lige šampiona.

Ferguson: Velbek je sjajan!

 

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson pohvalio je Danija Velbeka za briljantnu partiju u pobedi svog tima nad Totenhemom 3:0 u 2. kolu Premijer lige. 

Velbek je dao prvi gol, a maestralno je asistirao Andersonu za drugi pogodak.

 

“Ova grupa (mladih) igrača ima fantastične sposobnosti, to me tera da ih stavim u igru. Dani Velbek ima samo 20 godina i pred tim momkom je velika budućnost. U prvom poluvremenu Runi i on više su igrali na sredini, u pauzi smo se dogovorili da krenu napred, pa su bili bolji i napravili su razliku u našu korist”.

 

Velbek je ‘dete’ Junajteda, debitovao je 2008. godine, a celu prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Sanderlendu.

 

“Oduvek je imao potrebnu veštinu, ali sporije je napredovao zbog problema sa rastom kolena i znali smo da ćemo morati malo da ga sačekamo. Prošle sezone je postao čovek na pozajmici u Sanderlendu, odrastao je”, rekao je Ferguson.

 

’Crveni đavoli’ startovali su u Premijer ligi sa dve pobede, a osim Velbeka, istakli su se i mladi Tom Kleverli i Fil Džons.

2024 © - Vesti online