Sreda 24.08.2011.
12:02
P. Živković - Vesti

Šćepoviću šansa ili ispisnica?

Šćepović: Trener je uvek u pravu

Partizan dugo u svojim redovima nije imao talentovanijeg fudbalera od Marka Šćepovića. Sjajan tehničar sa istančenim osećajem za gol ljubimac je mnogih stručnjaka u Srbiji, ali u Humskoj nikako da dobije adekvatnu šansu. Mnogi u Partizanu o Šćepoviću pričaju na bazi njegovog ponašanja, koje po njima nije primereno. Zamera mu se trud na terenu, čak i način na koji proslavlja golove! Niko od pomenutih ne zna da odgovori na pitanje šta su uradili da pomognu mladom fudbaleru ako je uopšte nešto loše uradio.

Mnogo prgaviji karakteri poput Runija, Kasana ili nekad Maradone nisu bili izloženi kritikama nego se računalo na njihovo fudbalsko znanje. Nažalost, srpski fudbal je sve bliži da izgubi Marka Šćepovića jer se u zemlji više poštuje stranac skromnih kvaliteta koji jednom u 90 minuta ukliza na centru igrališta, nego domaći fudbaler koji ima sve odlike modernog i kvalitetnog napadača.

"Trenerova odluka je bila da ne putujem u Užice", kaže Marko Šćepović.

"On zna zašto je to uradio i što se mene tiče, trener je uvek u pravu. Njegova je uvek poslednja, poštujem njegovu odluku. Nismo razgovarali pre ove utakmice, razlozi zbog kojih ne igram i dalje su isti - moj sukob sa navijačima posle meča sa Genkom. Nisam smeo tako da reagujem, ali šta je tu je. Stanojević mi nije rekao ništa drugo".


Ne krije Šćepović da mu je teško, nije dobro reagovao, iako je najmanje zaslužio kritike za partiju protiv Genka. Uverava da će izdržati, da je mentalno jak, iako ne zna u kom pravcu će se odvijati njegova karijera.

"Za sada sam igrač Partizana i uradiću sve da se na treninzima ponovo nametnem treneru i da što pre zaigram. Koncentrisan sam samo i isključivo na Partizan. Ne pomišljam o odlasku u drugi klub, mada ne znam kako razmišljaju trener i čelnici Partizana", poručio je Šćepović.


U Humskoj se celog leta "takmiče" u lošim potezima, prodaja Šćepovića i nepoverenje koje se pokazuje prema ovom fudbaleru samo bi produžili seriju nerazumnih odluka čelnika Partizana.  

2024 © - Vesti online