Sreda 24.08.2011.
11:11
Srna

Alkalaj i njegovi ambasadori ruše ugled Bosne

Sven Alkalaj
 

Alkalajeva opaska o tome da umesto razmišljanja o racionalizaciji DKP mreže treba povesti više računa o kvalitetnijem izboru kadrova, može da se odnosi na ambasadore koji rade prema njegovim instrukcijama i koji su na ta mesta postavljeni na predlog bivšeg bošnjačkog člana Predsedništva BiH Harisa Silajdžića, navodi list.

Krijumčarenje alkohola u Kuvajtu

Upućeni tvrde da je na prvom mestu na listi ambasadora BiH koji su išli iz skandala u skandal bio Jasin Ravašde, doskorašnji ambasador BiH u Kuvajtu, čije se ime našlo na spisku nekoliko stotina lica koja su u ratnom i posleratnom periodu dobili državljanstvo BiH na sumnjiv način, a mediji su pisali i da je Ravašde krijumčario alkohol u Kuvajtu.

Ne pričaju strane jezike

Sead Avdić je kao Alkalajev savetnik otišao u Indiju bez znanja engleskog jezika, a predočio je papire da poznaje strane jezike. U Norvešku je otišla Elma Kovačević, kadar Stranke za BiH, koja nema diplomatsko iskustvo, a ne zna ni strane jezike.


Izvinjenje za bacanje para

Ništa bolji slučaj nije ni s Mirandom Sidran-Kamišalić, ambasadorkom BiH u Holandiji, koja otvorenu podršku pruža Bošnjacima kojima se sudi pred Haškim tribunalom, ali i bošnjačkim udruženjima, dok je ona na nezakonit način potrošila oko 100.000 maraka i za to je, samo, uputila izvinjenje.

Pomoć osumnjičenim ratnim zločincima

Slično je s Harisom Hrlom, ambasadorom BiH u Austriji, koji je lobirao za puštanje na slobodu Jovana Divjaka, osumnjičenog za zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, piše "Fokus". Damir Arnaut, bivši Silajdžićev savetnik, je devet meseci kasnio na dužnost ambasadora u Australiji, jer je pomagao osumnjičenima za ratni zločin Ejupu Ganiću i Iliji Jurišiću.

2024 © - Vesti online