Sreda 24.08.2011.
04:39
Vestionline

Gadafi: Šetam se Tripolijem

Taktičar: Moamer el Gadafi

Prethodno je Gadafi u izjavi emitovanoj na TV stanici Al Raji poručio: "Svi Libijci - muškarci i žene, trebalo bi da su sada u Tripoliju, da bi eliminisali izdajnike".

Gadafi je ranije izjavio je da je njegovo povlačenje iz rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija u Tripoliju bio "taktički potez", pošto je taj kompleks bio meta 64 vazdušna udara NATO-a.

U govoru na lokalnoj radio stanici, koju je kasnije prenela i televizija Al-Oruba, Gadafi je obećao "mučeništvo" ili pobedu u svojoj borbi protiv NATO-a, preneo je Rojters.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u Gadafijev rezidencijalni kompleks Bab al-Azizija u Tripoliju i na njegovom krovu istakli svoju zastavu.

Pobunjenici su, takođe, odlomili i odneli glavu sa statue Gadafija iz kompleksa, slaveći simboličan, ali još ne i konačan, kraj Gadafijeve 42-godišnje vladavine.

Nije poznato gde se Moamer Gadafi trenutno nalazi, a pukovnik Ahmed Omar Bani iz redova pobunjenika, saopštio je iz rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija, da ni Gadafi ni njegovi sinovi nisu tamo.

U međuvremenu, jedan od portparola Gadafijeve vlade rekao je za TV kanal Al-Oruba da ta vlada može da opstane "mesecima i godinama".

On je rekao i da su Gadafijeve snage zarobile četvoricu državljana Katara i jednog Ujedinjenih Arapskih Emirata "visokog ranga".

Istovremeno, svetske agencije su javile da su snage lojalne Gadafiju ispalile rakete "skad" na grad Misratu.

2024 © - Vesti online