Utorak 23.08.2011.
20:47
Beta

Gadafi potvrdio predsedniku FIDE da se bori do kraja

I dalje niko ne zna gde se nalazi predsednik Libije Moamer Gadafi
 

Libijski vođa je poslednji put viđen u javnosti prilikom posete Iljumžinova Tripoliju u junu ove godine. Njih dvojica su tada snimljeni kako igraju šah.

Iljumžinov je naveo da ga je Gadafi pozvao oko 18.00 po moskovskom, odnosno oko 16.00 po letnjem srednjeevropskom vremenu i rekao da ne planira da napusti Libiju i "da će se boriti".

Iljumzinov i Gadafi se poznaju od 2004. godine, ukazuje AP. Mesto gde se nalazi Gadafi je predmet velikog interesovanja pošto libijski pobunjenici, koji su pre dva dana ušli u Tripoli, tvrde da su preuzeli kontrolu nad većim delom grada, kao i da su danas upali u njegovu rezidenciju.

Iljumžinov je naveo da je Gadafijev glas bio miran, da je govorio na arapskom, a da je njegov sin Muhamed prevodio na engleski. On je dodao da je razgovor trajao nešto više od jednog minuta, kao i da je Gadafi obećao da će ga ponovo pozvati.

Iljumžinov, bogati poslovni čovek, od 1993. do oktobra 2010. godine bio je predsednik ruske republike Kalmikije, naseljene pretežno budistima, koja se nalazi na obali Kaspijskog jezera.

2024 © - Vesti online