Utorak 23.08.2011.
19:56
Politika

Koncert u čast Majkla Džeksona biće "katastrofalna greška"

Kralj po muzike: Majkl Džekson 
 

Na desetine hiljada obožavalaca Majkla Džeksona udružilo je svoje snage kako bi lobiralo da se otkaže koncert u njegovu čast koji je zakazan za 8. oktobar, prenele su danas agencije.

Plakat za koncert posvećen Majkl Džeksonu

U otvorenom pismu organizatorima koncerta "Majkl zauvek", članovi fan klubova u koje je učlanjeno na hiljade Džeksonovih sledbenika u Evropi, Australiji, Kini i Rusiji, navode da postoji mnogo razloga za odlaganje ovog događaja.

Oni su kao razloge naveli da postoji nedoumica gde će ići novac od prodaje ulaznica za koncert, vreme koncerta, kao i suđenje Džeksonovom lekaru za ubistvo pevača iz nehata.

Ovo pismo je potpisalo oko 80.000 članova "M-Džej-Džej" (MJJ) zajednice i oko 30 članova drugih fan klubova.

"Molimo vas da shvatite da je ovaj koncert osuđen na propast... Uradite pravu stvar i otkažite omaž u Majklovu čast", piše u otvorenom pismu koje je postavljeno i na "Fejsbuk" stranici grupe protiv koncerta "Majkl zauvek".

Osnivač zajednice "M-Džej-Džej", Geri Tejlor rekao je Rojtersu da većina obožavalaca Majkla Džeksona misli da će koncert biti "katastrofalna greška".

"Ne mislimo da bi taj koncert bio ono što bi Majkl želeo", dodao je Tejlor.

Džeksonova braća Džermejn i Rendi takođe su protiv organizovanja ovog koncerta sve dok traje suđenje Majklovom lekaru Konradu Mareju, koji je optužen da je odgovoran zato što se pevač predozirao anestetikom propofolom, što je dovelo do njegove smrti u junu 2009. godine.

2024 © - Vesti online