Utorak 23.08.2011.
17:08
Beta

Meštani iz inata grade tri mosta

Meštani Dragoljub Ristić (70) i Mileta Ristić (68), već nekoliko godina su u sporu oko mosta na reci Toplici, jer se sa jedne strane nalazi privatna njiva jednog od njih. 

Svako ide svojom ćuprijom

Dragoljub Ristić, čija se njiva nalazi sa jedne strane mosta, zabranio je meštanima da tuda prolaze, kako ne bi išli kroz njegovo imanje kada siđu s mosta. On kaže da kroz njegovu njivu, ipak, prolaze meštani, a da je sporni most sagradio sam i za sopstvene potrebe.

"Most sam napravio za sopstvene potrebe. Pomogla mi je Hidrotehnika i Srbijašume. Međutim, ja sam kupovao materijal za most, kupio sam eksere, građu i vario sam", kazao je Dragoljub Ristić.

U selu Selova i komšija Dragoljuba Ristića, Mileta Ristić, sagradio je drugi most, odmah pored prvog, kako bi iz svoje njive lakše prešao reku i kako se ne bi zamerao komšijama zato što koristi postojeći most.

Meštanin Mileta Ristić kaže da je predložio i ostalim žiteljima da svako za sebe sagradi po jedan most, kako bi se izbegle svađe među ljudima.

"Treći most će biti izgrađen za neki dan i to je sasvim normalno, pošto ne možemo da se složimo oko izgradnje jednog i njegovog zajedničkog održavanja", rekao je Mileta Ristić.

Ostatak meštana Selova su podeljeni oko prelaska mostova, jedni prelaze preko jednog, a drugi preko drugog i navode da je u pitanju komšijski inat i nesloga među ljudima. Mostovi na reci Toplici koje su meštani sela Selova izgradili iz "inata" dugi su oko 15 metara, a preko njih mogu da prelaze i lake poljoprivredne mašine.

2024 © - Vesti online