Nedelja 20.12.2009.
03:32
Vestionline

Izložba "Dinosaurusi viđeni očima dece"

Deca - zaljubljenici u dinosauruse

Izuzetna izložba pod nazivom "Dinosaurusi Argentine - džinovi Patagonije" koju su brojni posetioci imali prilike da tokom proteklih 5 meseci vide u beogradskom "Impuls holu", po prvi put je u našu zemlju donela skelete i fosile praistorijskih dinosaurusa koji su pre više miliona godina naseljavali prostor današnje oblasti Patagonija u Argentini.

Na ovoj nesvakidašnjoj izložbi predstavljeno je 20 vrsta dinosaurusa, sa oko 40 eksponata skeleta i delova skeleta, među kojima su i jaja dinosaurusa, lobanje, gnezdo mladunaca, replika pronađenih otisaka stopa, kosti, rekonstrukcije života.

Do sada je izložbu videlo više od pola miliona posetilaca širom sveta, a tokom proteklih meseci, više desetina hiljada ljudi posetillo je njeno beogradsko izdanje. Među njima je najviše bilo - dece!


Posebnu zanimljivost za mlade posetioce izložbe predstavljao je konkurs za najbolje dečje crteže dinosaurusa koji je organizovala Raiffeisen banka.

Nakon okončanja konkursa, stručni žiri je imao težak zadatak da odabere najbolja ostvarenja između gotovo 5.000 radova dece koja su pokušala da crtežima izraze svoje viđenje ovih fascinantnih praistorijskih životinja.

Deset najboljih radova izabranih na konursu biće izloženo u beogradskoj galeriji "O3one" od 21 – 26. decembra. 

2024 © - Vesti online