Utorak 23.08.2011.
15:07
Beta

"'Biznismen' sa severa zapalio Jarinje"

Euleks neće da hapsi zbog Srba sa severa Kosmeta, piše "Koha"

Anonimni izvori prištinskog lista u Euleksu rekli su da postoji glavni osumnjičeni koji se povezuje sa oba slučaja. Reč je o "biznismenu" koji ostvaruje aktivnosti na severu i u okviru struktura MUP-a Srbije.

Izvor lista navodi da od prošlog četvrtka postoji operativni plan da se osumnjičeni uhapsi, ali on vrlo često menja mesto boravka i ima podršku srpske zajednice na severu Kosmeta.

Dodaje se da su u nedelju pripadnici Kfora i Euleksa umesto hapšenja izvršili akciju na obezbeđivanju dokaza za paljenje i uništavanje prelaza Jarinje. Oni su u Lešku oduzeli bager za koji se sumnja da je korišćen za uništavanje objekata u Jarinju. Zbog otpora da preda bager, njegov vlasnik je prvo uhapšen, ali je kasnije oslobođen.

Plenidba bagera u Lešku

"Kada kriminalci u jednoj zoni imaju podršku stanovnika vrlo je teško delovati i možda je bolje sačekati povoljan trenutak za bilo koju akciju", kazao je za dnevnik izvor iz Euleksa.

"Postoje osumnjičeni u slučaju ubistva kosovskog policajca, ali u interesu istrage nismo objavili njihova imena niti možemo da damo više informacije o ovoj istrazi koja je u toku", rekao je portparol Euleksa Nikola Hoton u pisanoj izjavi Beti.

2024 © - Vesti online