Utorak 23.08.2011.
11:51
Srna

Karadžić neće da mu sude sa Mladićem

Ne bi da se mešaju jedan drugome u haške poslove: Karadžić i Mladić  

Karadžićevi pravni savetnici razgovarali su proteklog vikenda sa zastupnicima Mladićeve odbrane, posle čega je Karadžić odlučio da ne bi želeo zajedničko suđenje, prenosi agencija ANP.


Karadžić i general Mladić optuženi su u po dve tačke za genocid i u još po devet tačaka za zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja tokom sukoba u BiH od 1992. do 1995. godine.


Suđenje Karadžiću počelo je u oktobru 2009. godine, a proces protiv Mladića je u predsraspravnoj fazi s obzirom da je uhapšen u maju ove godine.


Glavni haški tužilac Serž Bramerc predložio je pretresnom veću da se optužnica protiv srpskog generala podeli na dve i da suđenje započne po optužnici za genocid u Srebrenici.


Bramercov saradnik Aleksandar Kontić rekao je da tužilaštvo neće tražiti da se Karadžiću i Mladiću sudi zajedno za genocid u Srebrenici, ali da je moguće da će neki svedoci u isto vreme dolaziti u Hag da daju iskaze u oba predmeta.
 

Da podsetimo, nedavno je saopšteno i da Mladić i Karadžić ne planiraju da jedan drugome budu ključni svedoci prilikom izvođenja dokaza odbrane.

2024 © - Vesti online