Ponedeljak 22.08.2011.
21:08
Vestionline

Zukorlić sakupio 31.000 evra za gladnu decu Somalije

Više od pola miliona dece u Somaliji na korak od smrti zbog gladi

Novac stanovništvu Somalije, koju je pogodila suša i gde je do sada od gladi umrlo više desetina hiljada dece, sakupljen je u petodnevnoj akciji pod pokroviteljstvom mešihata i posredstvom džamija, aktivnog učešća Muslimanskog omladinskog kluba (MOK) i omladine Bošnjačke kulturne zajednice (OBKZ).

"Ovo je odgovor pripadnika Islamske zajednice na vapaj dece Somalije. Ramazanski post je prilika u kojoj vernici imaju pojačan osećaj za ugrožene, što neminovno dovodi do humanosti i dobročinstva", rekao je muftija prilikom uručivanja pomoći.

"Muftija je zahvalio svim učesnicima ove akcije, upućujući dovu uzvišenom Stvoritelju da im podari svako dobro ovog i budućeg sveta, iznoseći posebno pohvale omladini Sandžaka koja je pokazala visoku svest, odgovornost i spremnost na akciju u prilici kada je to neophodno", navodi se u saopštenju.

Zukorlić je pozvao i druge organizacije i institucije u Sandžaku da se uključe u akciju pomoći gladnoj deci Somalije, poručivši da je ovaj skromni doprinos dokaz je da za pomoć potrebnima nije neophodno posebno bogatstvo, već stanje duha i moralni kvalitet čoveka.

2024 © - Vesti online