Ponedeljak 22.08.2011.
15:48
RTS

Jeziv horor Giljerma del Toroa stiže u bioskope

Scena iz filma: Ne plaši se mraka
 

Ne plaši se mraka (Don't Be Afraid of the Dark), horor film čiju produkciju i scenario potpisuje poznati reditelj Giljermo del Toro, a u glavnim ulogama se pojavljuju Kejti Holms i Gaj Pirs, stiže u domaće bioskope 25. avgusta.

Ostvarenje je rimejk istoimenog kultnog američkog filma iz sedamdesetih, koji je ostavio veliki utisak na meksičkog reditelja dok ga je gledao kako dete. Iako poznat po ostvarenjima sa mračnom atmosferom (Đavolja kičma, Panov lavirint, Helboj), Del Toro je režiju rimejka prepustio debitantu Troju Niksonu, afirmisanom strip-autoru.

Priča filma "Ne plaši se mraka" prati devojčicu koja se sa ocem i njegovom novom devojkom seli u veliku kuću. Iako joj odrasli ne veruju, ona otkriva da je kuća posednuta zastrašujućim stvorenjima koja žele da ona postane jedna od njih.

Američka komisija za rejting filmova ocenila je Ne plaši se mraka kao "savršeno strašan film", a Giljermo del Toro, poznat po naklonosti koju gaji prema strahu, rekao je: "To je kao seksualni impuls. Ako volite visoke potpetice, dopašće vam se i horor".

Niksonov režiserski, ali i Kejtin horor debi biće na redovnom repertoaru beogradskog bioskopa "Kolosej" i novosadskog bioskopa "Arena sinepleks".

2024 © - Vesti online