Ponedeljak 22.08.2011.
15:08
Blic

Srbin držao troje Hrvata kao taoce u vozu

Foto: Ilustracija
 

O drami koja se dešavala u putničkom vozu, policiju je obavestio kondukter. Srbin i troje Hrvata zajedno su se vraćali iz Moskve, prekraćujući put pićem.

"Bili su zajedno u kupeu gde su pili i glasno pričali. Zvučalo je kao da se raspravljaju, ali ne znamo o čemu", rekao je svedok iz voza.

Pregovori sa napadačem, koji je kod sebe imao nož i koji je u kupeu držao trojicu Hrvata, trajali su sat i po. Pošto je pustio taoce napadač, koji je kod se be i dalje imao nož, pretio je da će se ubiti ako mu se ne omogući susret sa predstavnicima ambasade Srbije u Ukrajini, prenosi Interfaks.

U pregovorima sa napadačem učestovali su i vojnici koji su ranije boravili na Balkanu kao članovi mirovnih misija. Srpski državljanin je na kraju dobroboljno napustio kupe u kojem je držao taoce, posle čega je priveden.

Kako prenose hrvatski mediji taoci su studenti mašinstva koji su se sa 20-ak kolega vraćali s međunarodnog takmičenja u Moskvi.

"Napadnuti studenti nalaze se u Lavovu gde će dati iskaze policiji oko napada. U kontaktu su s ambasadom Hrvatske u Ukrajini. Ostali su normalno krenuli prema Hrvatskoj", piše "24 sata".

2024 © - Vesti online