Subota 20.08.2011.
23:14
Beta

Palma: Prvi mladenci dobijaju auto

Gradonačelnik Jagodine: Dragan Marković Palma
 

On je na večeri za buduće mladence rekao i da će devojke koje zbog udaje budu napustile posao u svom gradu, u Jagodini dobiti isti posao.

"Ukoliko oba buduća bračna druga ne rade, grad će zaposliti jednog od njih i to 15 dana posle venčanja", takođe je obećao Marković na večeri organizovanoj u restoranu "Tigar" u jagodinskom zoološkom vrtu.

Pročitajte još:

1. Jagodinci zovu neudate žene na more

2. U Jagodini večera za 100 momaka i 130 devojaka

3. Kad Palma ženi jagodinske momke

Budući mladenci će sutrašnji dan provesti u jagodinskom akva-parku, a gradske vlasti su obezbedile i prenoćište za devojke koje su došle iz drugih gradova.

Oni će krajem septembra putovati na letovanje u grčko letovalište Litohoro, gde će, kako je najavljeno, odsesti u hotelu sa pet zvezdica. Organizatgor akcije je Skupština grada Jagodine.

Večeri je prisustvovalo 105 neženja iz Jagodine starijih od 38 godina i 145 devojaka starijih od 30 godina iz 45 gradova u Srbiji, od Subotice do Vranja, i iz jednog grada u Republici Srpskoj.

"Ovo je nacionalna akcija borbe protiv bele kuge. Svake godine u Srbiji nestane grad veličine 25.000 stanovnika i zato smo mi sve ovo ogranizovali. Zalažemo se za zdravu porodicu i želimo da se 30 odsto više dece rađa nego ranijih godina", rekao je Dragan Marković.

On je dodao da će svaka beba rođena u Jagodini od 1. juna do 31. decembra sledeće godine dobiti 1.200 evra. Prema želji organizatora, svaki muškarac je poklonio po jednu ružu dami koja sedi pored ili preko puta njega.

Skupština grada Jagodine je u cilju borbe protiv bele kuge donela Odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima od kojih je jedan stariji od 38 godina. Ta mera je stupila na snagu 1. januara ove godine i predviđa da budući mladenci po sklapanju braka dobiju po 3.000 evra. Kako je naveo gradonačelnik Jagodine, do sada je sklopljeno više od 20 brakova, a rođene su i dve bebe.

2024 © - Vesti online