Subota 20.08.2011.
04:31
Press

Kako je sin biznismena iz Jordana umalo ubio sprskog policajca?

Hapšenje Sarija Halila
 

Dejan Radojčić je zadobio teške povrede ruke u nesreći i posle ukazane pomoći je pušten na kućno lečenje. Osumnjičeni mladići imaju policijski dosije i protiv njih su podnošene krivične prijave zbog krađa i posedovanja droge.


Nisu hteli da stanu

Policajac je povređen u četvrtak, oko ponoći, kod Bokeljske petlje, na uglu Ustaničke ulice i Južnog bulevara. Na njega je naleteo "audi A3", kojim je upravljao Sari Halil, koji nije hteo da se zaustavi na znak policije.
 

Tata Halil: Ne znam ništa o hapšenju sina

Novinari "Presa" pozvali su Nedala Halila tražeći komentar na hapšenje njegovog sina Sarija Halila, ali on nije želeo da govori o nemilom događaju.
- Nemam pojam šta se dogodilo. Ne želim da dajem izjave za medije, hvala - rekao je vlasnik trgovinskog lanca "Aman" u kratkom telefonskom razgovoru i prekinuo vezu.

- Patrola policijske stanice Voždovac pratila je "audi" od Plavog mosta, ali nije uspela da ga zaustavi. Uspeli su da mu prepreče put na uglu Ustaničke i Južnog bulevara. Prišli su "audiju" i zahtevali od osumnjičenih da izađu, ali su se oni oglušili, startovali vozilo i svojim automobilom udarili u desni bočni deo "marice". Tada su zadnjim delom "audija" udarili i odbacili policajaca Radojčića na gepek. Usled siline udarca policajac je pao na asfalt i zadobio teške povrede. Osumnjičeni su potom krenuli u kontrasmeru. Tada je ispaljeno nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, radi odbijanja napada i sprečavanja bekstva, ali se vozilo nije zaustavilo. Tek kada je Radojčićev kolega pucao u gume, "audi" je udario u saobraćajni znak i zaustavio se - navodi izvor iz istrage.


Pritvor od 48 sati

Obojica osumnjičenih biće zadržana u policijskom pritvoru do 48 sati, a potom će biti privedeni istražnom sudiji na saslušanje.

Inače, napad na policajca najoštrije je osudio Policijski sindikat Srbije.

- Niko ne može tako bahato da se ponaša i da se ogluši o naredbe policije i udara kolima u pripadnika MUP-a samo zato što je bogat i moćan. Niko u državi nije iznad zakona. Podsećamo da su se slične situacije i ranije dešavale, ali sa tragičnim krajem, pa je dovoljno setiti se kolege Aleksandra Otaševića koji je prilikom slične rutinske kontrole izgubio život - rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, i pozvao sve pripadnike policije da koriste sva zakonska ovlašćenja koja imaju u ovakvim situacijama.

Otac uhapšenog veoma uspešno posluje u Srbiji

Sari Halil je sin vlasnika trgovinskog lanca "Aman" Nedala Halila koji je jedan od deset najvećih na tržištu Srbije. Nedal je nedavno u jednom intervjuu naglasio da svog tada 21-godišnjeg sina polako uvodi u biznis... Ali, koji?

 

Elem, prvu prodavnicu Nedal Halil Neđo otvorio 1992. u Zemunu, a sad ima 47 objekata. Nedal, ili kako ga u Beogradu zovu Neđo, u Srbiju je došao 1986. godine na školovanje. Završio je stomatologiju, oženio se Srpkinjom i ima naše državljanstvo. Posle fakulteta je otišao za Kuvajt gde je živeo do izbijanja rata u toj zemlji.

 

Kompanija "Aman" danas ima 47 objekata, od čega 45 u Beogradu i dva u Inđiji. Ukupna prodajna ovog trgovinskog lanca je 9.500 kvadratnih metara i zapošljava 430 ljudi.

2024 © - Vesti online