Petak 19.08.2011.
19:07
zena.blic.rs

Ovako je izgledala pre nego što je postala on

Kada je pre nekoliko godina Čestiti Bono promenila ime u Čez, time je obelodanila da namerava da se podvrgne zahvatu promene pola i postane mušarac. Ćerka pevačice Šer, iz prvog braka sa muzičarem Sonijem Bonom, dugo je odlagala ovu operaciju, mada se, kako sama kaže, oduvek neprijatno osećala kao žensko.

Kompletan proces transformacije prikazan je kroz dokumentarni film, a Čez (42) je u maju objavio i knjigu pod nazivom "Kako sam postao čovek", u kojoj hronološkim redom opisuje svoj put od žene do muškarca. On trenutno živi u Kaliforniji sa devojkom Dženi, a njihova šestogodišnja veza takođe je doživela transformaciju iz lezbijske u heteroseksualnu, kako Čez objašnjava u knjizi.

Iako je podržala odluku svoje kćerke da promeni pol, Šer je u jednom intervjuu izjavila da u dubini duše s tim ne može da se pomiri.


"Nas dve smo godinama razgovarale o tome da se ona ne oseća prijatno u svom telu. Bila je nesrećna, nije mogla da pronađe svoj identitet i to ju je navelo da počne da se drogira. Poslala sam je na rehabilitaciju. Verovala sam da će posle izlečenja napustiti ideju o promeni pola. Međutim, dogodilo se upravo suprotno, bila je rešena da to uradi više nego ikad ranije. Samo mi je jednog dana saopštila svoju odluku. Nisam imala drugog izbora nego da je podržim", iskrena je o ćerkinoj odluci Šer.

Ona priznaje da se u tom trenutku veoma plašila reakcije javnosti. Bila je ubeđena da će je mediji "rastrgnuti". Međutim, bila je prijatno iznenađena što su, kako kaže, bili nežni prema Čestiti kada su pisali o tome da postaje muškarac.


"Koliko god se trudim da to prihvatim, teško mi je. Ona je još uvek moja devojčica. Ali, s druge strane, divim joj se jer je imala hrabrosti da promeni ono što je činilo nesrećnom. Sada ima devojku i konačno živi život koji je ispunjava u potpunosti", kaže majka koja je umesto ćerke dobila sina.  

2024 © - Vesti online