Petak 19.08.2011.
18:13
Blic, Beta

Sin biznismena "audijem" oborio policajca

Sin biznismena bio spreman da rizikuje i svoj i tuđi život, ali ne i da stane

Posle ukazane lekarske pomoći, povređeni policajac je poslat na kućno lečenje.
Kako se navodi u saopštenju Policijskog sindikata Srbije policijska patrola, radeći svoje rutinske zadatke, pratila je "audi" u kojem su se nalazile dve osobe, od Plavog mosta do ugla Ustaničke ulice i Južnog bulevara.

Na policajca D.R. automobilom je namerno naleteo vozač koji već ima kriminalni dosije i sin je "jednog poznatog stranog biznismena koji već godinama posluje u Srbiji". Automobil se zaustavio tek pošto su ispaljeni hici upozorenja, rečeno je u saopštenju PSS-a. Filip B. (22) i Sari K. (21) su uhapšeni zbog napada na policajca na službenoj dužnosti. 

Kako je saopštio MUP policajci su posle praćenja prišli "audiju" i zahtevali od momaka koji su se u njemu nalazili da izađu, što oni nisu učinili već upalili auto i udarili u bočni deo policijskog vozila "marica", a zadnjim delom kola udarili i odbacili jednog policajaca na gepek.

Vozač "audija" se zatim uputio u kontra smeru, a policajci ispalili nekoliko hitaca upozorenja u vazduh. Pošto se "audi" i dalje nije zaustavljao policija je pucala u točak napadača u bekstvu, posle čega je auto udario u saobraćajni znak i zaustavio se. Osumnjičeni su pokusali da pobegnu, ali su ih policajci sustigli i uhapsili.

"Niko ne može da se tako bahato ponaša, oglušuje o naredbe policije i udara kolima u pripadnika MUP-a samo zato što je bogat i moćan. Niko u državi nije iznad zakona. Podsećamo da su se slične situacije i ranije dešavale, ali sa tragičnim krajem, pa je dovoljno setiti se kolege Aleksandra Otaševića koji je prilikom slične rutinske kontrole izgubio život", rekao je Veljko Mijailović, predsednik PSS-a i pozvao sve pripadnike policije da koriste sva zakonsa ovlašćenja koja imaju u ovakvim situacijama. 

2024 © - Vesti online