Petak 19.08.2011.
16:50
J. L. Petković - Vesti

Petrović pozvao raseljene da se vrate na KiM

Zamenik premijera, ministar za administraciju lokalne samouprave i predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović i gradonačelnik Istoka, Haki Rugova, posetili su danas porodicu Miletić kako bi im pomogli da reše problem.

Zamenik premijera Slobodan Petrović istakao je da je ovo što se desilo porodici Miletić za svaku osudu i da je dogovoreno da će tehničke službe u okviru opštine Istok raditi na čišćenju bunara.

“Tehnička služba je bila na terenu i uzela uzorke vode. Kako je sam gradonačelnik rekao za 7 dana ovaj bunar će biti spreman za upotrebu. Sa druge strane saznali smo od domaćina da mu je potrebna tehnika za održavanje velikog imanja koje poseduje ovde. Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave će obaviti razgovore sa ostalima ministarstvima kako bi našli najbolje i najbrže rešenje da izađemo u susret porodici Miletić i da im svakako olakšamo jako težak život koji ovde imaju”, rekao je Petrović.


Ministar Petrović pozvao je raseljene iz sela Opraške da se vrate na svoja imanja i dodao “Ministarstvo za povratak I zajednice je u proteklih 3 godine uradilo dosta toga na obezbeđivanju uslova povratnicima.

Pre svega ti uslovi se ogledaju u izgradnji više stotina stambenih jedinica, infrastrukturi i svemu onome što je potrebno za povratak. Za proces povratka zaduženi su ne samo Vlada Kosova, nego i Vlada u Beogradu, međunarodna zajednica i pre svega raseljeni.

Njima je potrebno, pored dobre volje obezbediti i konkretne stvari, tj. zaposlenje. Danas sam hteo na konkretan način da radimo na rešavanju problema ove porodice, ali sigurno da želimo da ovim putem pošaljemo poruku svima onima koji žele da se vrate i da naglasim da ćemo učiniti sve da im obezbedimo što bolje uslove za povratak”, istakao je zamenik premijera.


Ministar za administraciju lokalne samouprave poklonio je dve školske torbe sa kompletnim priborom deci Petka Miletića.

2024 © - Vesti online