Petak 19.08.2011.
17:37
Vestionline

Nemci nemaju poverenje u Merkelovu

Sedam dana pošto su rezultati ankete sugerisali da građani Francuske imaju mnogo više poverenja u njemačkog kancelara nego u sopstvenog predsjednika, rezultati ispitivanja agencije "Dojčlandtrend" televizije "ARD" pokazuju potpuno drugu situaciju.

Ne unosi pouzdanje: Angela Merkel

Samo 22 odsto od ispitanih Nemaca izrazilo je snažno povjerenje u rukovodstvo kancelara, dok 55 odsto smatra da nemaju neko povjerenje, a 20 odsto njih nema nikako povjerenja u Merkelovu.

Kada je Nemcima isto pitanje postavljeno o Sarkoziju, 63 odsto je odgovorilo da imaju malo povjerenja, a 20 odsto da nema nikako, dok samo 15 odsto ima pozitivne utiske.

U anketi u Francuskoj sprovedenoj prije sedam dana nakon što su akcije francuskih banaka pale zbog spekulacija o stanju finansija te zemlje, 46 odsto ispitanih iskazalo je povjerenje Merkelovoj, a 33 odsto Sarkoziju.

Nemci sada nisu uzvratili kompliment. Međutim, priznali su i da dobro ne shvataju tehničke podatke o finansijskoj i krizi u evrozoni. Samo 27 odsto ispitanih izjavilo je da su dobro shvatili događaje, 59 odsto slabo a 12 odsto da jedva imaju pojma o tome šta se dešava.

2024 © - Vesti online