Četvrtak 18.08.2011.
19:10
Vestionline, B92

Terzić: Znamo računicu, ali želim pobede!

Jedna pobeda do završnog turnira - odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije se posle dva vikenda nalaze na petom mestu na tabeli sa osvojenih 13 bodova, a ispred njih su selekcije Italije (13), SAD (14), te Rusije i Brazila (po 18).

Našem timu potreban je samo još jedan trijumf za plasman na finalni turnir koji će se igrati od 24. do 28. avgusta u Makau. Utakmica Japan - Srbija igra se sutra sa početkom od 11 časova po našem vremenu.

Selektor Zoran Terzić izjavio je da će naš nacionalni tim pokušati da zabeleži pobede u predstojećim duelima sa Japanom, Rusijom i Korejom, iako za plasman na završni turnir u Makau nedostaje samo jedan trijumf.

"Pristup koji smo imali protiv selekcije SAD će nam doneti rezultat i u narednim utakmicama. Znamo računicu, potrebna nam je pobeda za odlazak na 'final 8', međutim, iskustvo nam govori da kad god smo razmišljali na takav način nije ispadalo kako treba", rekao je Terzić.

Selektor je dodao da je Južna Koreja glavni protivnik koga treba pobediti, ali da se Srbija neće predavati ni protiv Rusije, koja je u dosadašnjem delu takmičenja izgubila samo jedan set.

"Japan igra na specifičan način, sa jakom odbranom koja protivniku ne dozvoljava da osvoji lake poene. Usled dobrog prijema znaju da budu raznovrsne i brze u napadu, a mana im je da nisu snažne. U prošloj utakmici imali smo dovoljno blokova, ali smo napravili veliki broj grešaka i to treba ispraviti", rekao je Terzić.

Na finalnom turniru, od 24. do 28. avgusta u Makau, igraće domaćin Kina i sedam najuspešnijih reprezentacija posle tri odigrana vikenda.

2024 © - Vesti online