Četvrtak 18.08.2011.
14:31
Vestionline, Mondo

Parker: Asvel je moj prvi izbor

Toni Parker

"Sve misli trenutno su mi usmerene na nacionalni tim i Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Tek krajem septembra posvetiću se klupskom angažmanu", izjavio je Parker u Londonu.

On nije krio da je njegov agent imao pune ruke posla prethodnih nedelja.

"Tačno je da su vođeni razgovori sa jednim timom iz Kine. Ali to je bio samo kratak kontakt, ništa ozbiljno. Ne žeim da zatvorim vrata za pregovore sa bilo kojim klubom, ali mislim da Kina nije sredina gde bih bio srećan. U pitanju su zaista veliki ugovori, ali o tome ću razmišljati posle Eurobasketa. Tada ću razmotriti sve opcije, proceniti kako me služi zdravlje, kakva je situacija sa lokautom i onda doneti konačnu odluku", izjavio je Parker.

Zvezda San Antonija glasno je priznala da je njegova prva želja - povratak u domovinu.

"Ako se ja pitam, prvi izbor je Francuska, da budem blizu svojih prijatelja i porodice. Zapravo, ukoliko budem odlučio da potražim novi klub zbog lokauta velika je verovatnoća da će to biti Asvel, jer to je moj tim koji ima odlične navijače", izjavio je francuski reprezentativac.

Ekipa Asvela iz Vilerbana nije slučajan izbor francuskog igrača, budući da on ima 20 odsto deonica u tom klubu, a imenovan je i za počasnog potpredsednika. Prema dogovoru sa čelnicima tog kluba Parker bi po završetku košarkaške karijere trebalo da preuzme funkciju predsednika Asvela.

2024 © - Vesti online