Četvrtak 18.08.2011.
02:29 >> 08:27h
Vestionline

Novak razbio Herisona u Sinsinatiju

Lako do osmine finala: Novak Đoković
 

Iako smo očekivali da Nole za dva minuta završi ceo meč protiv nepoznatog Herisona, mladi Amerikanac nije delio mišljenje nas ostalih. Na startu je napravio brejk protiv najboljeg tenisera sveta i naterao nas da pomislimo da možda nešto nije u redu sa našim teniserom...

Ipak, već u drugom gemu Đoković je postavio stvari na svoje mesto i vratio brejk, u trećem izgubio samo poen i ubrzo poveo sa 2:1.

Nole za istoriju

 

Trijumfom nad Herisonom Đoković je ušao u istoriju tenisa, jer je skorom od 54 pobede i samo jednim porazom u ovoj sezoni izjednačio najbolji sezonski rezultat, koji je još 1984. godine ostvario legendarni Džon Mekinro.

Posle par brejk lopti koje nije realizovao u nastavku Novak je ipak povećao prednost na 3:1, da bi Herison zatim oduzeo servis Srbinu i smanjio na 3:2. Posle četiri brejka u pet gemova logično je bilo očekivati - još jedan brejk! Nole je u šestom gemu imao tri brejk lopte, a iskoristio je drugu za vođstvo od 4:2.


Đoković je potom bio siguran i poveo 5:2, onda i četvrti put u prvom setu oduzeo servis rivalu i dobio ovaj deo igre sa 6:2.


Nole je na startu drugog seta pokazao da želi da što pre završi ovaj meč i počne da razmišlja o osmini finala - sigurnom igrom naš teniser je brzo poveo sa 3:0. Koprcao se Herison u nastavku duela, ali uspeo je samo da osvoji gem više nego u prvom setu - naš teniser je drugi deo igre dobio sa 6:3. Meč, dakle, nije trajao dva minuta koliko smo očekivali, ali 77 minuta bilo je dovoljno da najbolji igrač sveta završi posao u drugom kolu turnira u Sinsinatiju.


U nastavku turnira, u osmini finala, Đoković će igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka, koji mu je redovna “mušterija“ - Nole posle šest međusobnih duela vodi sa 5:1...

2024 © - Vesti online