Sreda 17.08.2011.
10:06
Press online

Lozničanka glavni makro u Budvi

Foto: Ilustracija
 

Pukao je još jedan lanac prostitucije u regionu. Policija je rasturila grupu makroa i prostitutki u Budvi, uhapšeno je pet osoba, a među njima je i Marija Obradović iz Loznice koja se zajedno sa Milenkom Bukilićem iz Podgorice (u bekstvu) tereti za posredovanje u tom prljavom biznisu.

Akcije u regionu

Rasturanjem ovog lanca nastavljena je akcija policije iz zemalja bivše Jugoslavije koja se bori protiv prostitucije.

Sve je, podsetimo, počelo u julu, hapšenjem fizioterapeuta Nebojše Perunovića u Hrvatskoj. Pre nekoliko dana, zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima i prostitucijom, kosovska policija uhapsila je u dva noćna lokala nadomak Gnjilana 19 osoba, među kojima sedam muškaraca i 12 devojaka, od čega je 11 iz Srbije.

Grupa je bila dobro organizovana i radila je tokom sezone na području Crnogorskog primorja. Svi uhapšeni su uz krivičnu prijavu izvedeni pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Kotoru Špira Pavićevića. Saslušanju je prisustvovao i osnovni državni tužilac Crne Gore Boris Savić.

Podvodačica u Spužu

- Policija je podnela krivične prijave protiv više osoba, a ja sam posle saslušanja odredio pritvor Milenku Bukiliću iz Podgorice, koji je u bekstvu, i Mariji Obradović iz Loznice zbog sumnje da su počinili krivično delo posredovanja u prostituciji. Marija je upućena u zatvor u Spužu - rekao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, saslušan je i veliki broj prostitutki. Sve koje su radile u ovom lancu nisu iz Crne Gore, a kako Pres saznaje, među njima ima i devojaka iz Srbije.

Pavićević, međutim, kako je rekao zbog "delikatnosti podataka" i istrage koja je u toku, nije mogao da otkriva više detalja. - Pritvor je određen dvema osobama - kratko je rekao.

Policija u Budvi do zaključenja ovog broja nije se oglasila povodom ovog hapšenja, a kako saznajemo, više osoba podvodilo je prostitutke po ceni od 100 evra i više. - Prostitutke će biti deportovane iz Crne Gore, a za Bukilićem, koji je u bekstvu, biće raspisana poternica - pišu podgoričke "Vijesti".

Kako "Pres" saznaje, prostitutke iz Bukilićeve mreže uglavnom su radile po pozivu, dobrovoljno i sezonski, a u sve su bili umešani i hotelski radnici.

- Posrednici su bili taksisti i recepcioneri. Oni su takođe koristili usluge devojaka, a bilo ih je iz čitavog regiona - kaže izvor Pressa iz crnogorske policije.

Izvor "Presa" otkriva i da je Bukilić ove godine intenzivno praćen od aprila, ali da se ne radi o nekom poznatom makrou. - Radi se o potpuno beznačajnom imenu - kaže on.

2024 © - Vesti online