Subota 19.12.2009.
02:45
Vestionline

Završeno snimanje filma "Kako su me ukrali Nemci"

Jelena Đokić i Voja Brajović

Produkciju ratne drame "Kako su me ukrali Nemci” radi kuća "Testament films” glumca Svetozara Cvetkovića, a snimanje je obavljano u Valjevu i okolini.

Glavne uloge uz Svetozara Cvetkovića tumače: Dara Džokić, Tihomir Stanić, Voja Brajović, Jelena Đokić, Branimir Popović, Gordan Kičić, bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović i engleski Daglas Henshol.

Radnja obuhvata period od 1943. godine, odnosno događaj u Drugom svetskom ratu, kada nemački oficir Verner preuzima brigu o sinu iz komunistički orijentisane porodice

Priča filma je inspirisana detinjstvom reditelja Miše Radivojevića, u čiju se kuću za vreme okupacije uselio glavnokomandujući nemačke vojske.

Jelena Đokić i Gordan Kičić

Miša Radivojević je kompletan autor nekolicine nezaboravnih filmova različitih "talasa" srpske kinematografije - "Živeti kao sav normalan svet”, "Dečko koji Obećava”, "Una”, "Ni na nebu ni na zemlji" itd.

Poslednja dva njegova filma su "Buđenje iz mrtvih" iz 2005, i "Odbačen" iz 2007. godine, a režirao je i nekoliko epizoda popularnih TV serija "Otvorena vrata" i "Gore dole".

2021 © - Vesti online