Utorak 16.08.2011.
03:17
Večernje novosti

“Nećemo birati između Kosova i Evrope“

Ne očekuje ucene iz Brisela: Žarko Obradović

''Ne očekujem da se desi tako nešto, ali ako do toga dođe, to moramo građanima jasno staviti do znanja'', rekao je Obradović za ''Novosti''.

Prema njegovim rečima, postavljati Kosmet kao uslov nema smisla u situaciji kada pet od 27 članica EU nije priznalo nezavisnost, a nije sporno da ova Vlada želi status kandidata i da otvori pristupne pregovore.

On je naglasio da socijalisti nemaju nikakvu dilemu i da bi, u slučaju postavljanja dileme, između EU i državne teritorije uvek izabrali državnu teritoriju.

Prema njegovim rečima, članstvo u EU nema smisla ako bi išlo na štetu državnih i nacionalnih interesa.

Izbori na proleće, SPS sa istim partnerima

Ministar Obradović je rekao da će prema informacijama kojima raspolaže izbori biti na proleće sledeće godine i da se SPS zalaže da se razdvoje lokalni i parlamentarni izbori, jer je to logično, pošto kada se u isto vreme, lokal i njegovi problemi padnu u drugi plan.

Međutim, zbog ušteda u vreme krize, verovatnije je da će se glasati istog dana na svim nivoima, odluka o tome će se doneti u vladajućoj koaliciji, a uzeće se u obzir i značaj izbora, vreme i potreban novac.

Komentarišući ideju ministra Rasima Ljajića da stranke vladajuće koalicije idu u tri kolone, Obradović je rekao da da za SPS ne postoje kolone, da je ta partija u koaliciji sa PUPS-om i JS i da je logično da u tom društvu izađu i na naredne izbore, kao i da je SPS-u strateški prioritet odnos sa DS-om, koji su izgradili u ovoj Vladi.

Ključna tema na kojoj će se dobijati naredni izbori biće, smatra Obradović, kvalitet života građana Srbije na prvom mestu, podizanje standarda, otvaranje novih radnih mesta, porast plata...

2024 © - Vesti online