Ponedeljak 15.08.2011.
19:08
Vestionline

"Referendum o Kosovu protivustavan"

Ne mogu se građani na referendumu izjašnjavati o predaji Kosova. Svako ko hoće Kosovo da preda Albancima, mora najpre da promeni Ustav Srbije, a ne da ide na protivzakoniti referendum o izboru između EU i Kosova, kaže Koštunica u pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu DSS.

Vojislav Koštunica


Prema rečima Koštunice, najbolja je politika ona koja je u skladu i proističe iz Ustava Srbije, a "ustav je izričit da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije".

Koštunica kaže da je Brisel još 2008. godine, kada je većina država EU priznala nelegalnu nezavisnost Kosova, stavila Srbiju pred izbor ili Kosovo ili EU.

Vlada Srbije je i pala 2008. godine, jer su DSS i SRS zahtevali da Skupština Srbije donese jasnu odluku i saopšti Briselu da je Srbija izabrala Kosovo, kaže Koštunica, navodeći da sadašnja vlast insistira na politici da je EU, a ne odbrana zemlje, najpreči cilj Srbije.


Ta politika je nanela ozbiljne štete nacionalnim i državnim interesima, kaže Koštunica i dodaje da je DSS 2008. godine narodu jasno saopštila da je izabrala poštovanje Ustava i međunarodnog prava i Kosovo.

2024 © - Vesti online