Ponedeljak 15.08.2011.
18:18
Vestionline

Marjanović: Opet ćemo pobediti Hrvate!

Košarkaši Srbije

Srpska selekcija će u utorak od 19,00 sati u Londonu igrati protiv Hrvatske.

"Igrali smo sa Hrvatima pre samo deset dana na turniru u Ljubljani. Nismo blistali, ali smo odličnom igrom u poslednjoj četvrtini uspeli da preokrenemo rezultat i ostvarimo novi, četvrti trijumf u medjusobnim duelima. Očekujem isti ishod i u sutrašnjem susretu, ali bez drame i neizvesnosti. Verujem da smo bolji i kvalitetniji tim, što ćemo verujem i dokazati", rekao je Marjanović.

Turnir u Londonu biće poslednja provera našeg tima uoči EP u Litvaniji.

"Odigraćemo pet kvalitetnih utakmica u Londonu, još više se uigrati i podići nivo forme. Verujem da smo zadovoljili igrama i borbenošću na dosadašnjim mečevima. Doživeli smo samo jedan poraz od selekcije Nemačke, za koji smatram da je došao u pravom trenutku. Bolje da su nas pobedili na pripremnom turniru, nego na EP u Litvaniji", istakao je srpski centar.

On nije želeo da priča o svojim šansama da izbori mesto medju najbojih 12 igrača koji će braniti boje Srbije na EP.

"Trudim da se što kvalitetnije radim na treninzima, odigram što je bolje moguće na utakmicama. Selektor Dušan Ivković odlučuje o konačnom sastavu tima, a ja ću poštovati svaku njegovu odluku. Verujem da je svakom igraču čast da bude deo reprezentacije Srbije i da učini sve za uspeh na EP", zaključio je Marjanović.

2024 © - Vesti online