Ponedeljak 15.08.2011.
16:24
Fonet

Kraljevčanin pronašao i vratio 1.000 evra

Uz novac našao i priznanicu odakle je

Simović je sa pronađenim novcem odmah otišao u Policijsku upravu i predao ga, navodi se u saopštenju.

Prema rečima portparolke Policijske uprave Kraljevo Kristine Nikolić, vlasnica novca je odmah pronađena, s obzirom da se u koverti nalazila i priznanica o podignutom novcu u Eurobanci sa podacima.

Aleksandar kaže da nije ni pomišljao da novac koji je našao uzme za sebe i da se obradovao što je vraćen vlasnici S. V. Prolazeći ulicom Olge Jovičić u neposrednoj blizini osnovne škole "IV Kraljevački bataljon" on je ugledao rasute novčanice na trotoaru i koverat pored njih.


"Čim sam video novčanice na ulici i koverat iz koga su izletele, pomislio sam da ih je neko izgubio i počeo sam da ih prikupljam kako bi ih odneo u policiju i predao ih. U koverti je bila i priznanica, tako da smo lako došli do podataka čiji je novac, što me je obradovalo", priča Simović.

Kaže da mu je vlasnica novca, kojoj je koverta sa tek podignutim novcem izletela iz automobila, iz zahvalnosti ponudila 100 evra, ali je on odbio. "Nisam želeo nikako da prihvatim bilo kakvu čast, ali na njeno insistiranje, na kraju sam prihvatio 50 evra da bih joj ispunio želju", ističe Kraljevčanin koji kaže da će taj novac potrošiti za put automobilom do Beograda sa drugarima, na prvu fudbalsku utakmicu Crvene Zvezde.

Aleksandar Simović ima 45 godina, zaposlen je u Fabrici vagona kao šef menze gde prima platu od 25.000 dinara, a njegova supruga, sa kojom ima dva sina tinejžera, radi u prodavnici "Getaldus" u Kraljevu.

"Živimo skromno, snalazimo se i ne žalimo se! Moja životna deviza glasi oteto - prokleto, tako da sam sledeći nju i postupio u ovom slučaju, a u tom duhu vaspitavam i svoje sinove", rekao je Simović koji sa porodicom živi u Vojnom naselju na periferiji Kraljeva.

2024 © - Vesti online