Ponedeljak 15.08.2011.
13:29
Vestionline

Guča: Političarima zabranjeno držanje govora

Jolović je izjavio da političari mogu da dođu na Sabor kao i ostali građani – da prate program u publici, ali ne i da se penju na pozornicu i drže govore jer, kako je istakao, Sabor je manifestacija narodnog stvaralaštva, a politika mora biti potpuno odvojena od toga.

"Ovaj Sabor, a i sve buduće, otvaraće i zatvarati istaknuti pojednici, ali nikako političari koji svoje promocije treba da drže na drugim mestima jer je našem narodu politike preko glave", smatra Jolović.

Ovogodišnji Sabor otvorio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin, a jedini političari koji su ove godine bili u Guči su Velimir Ilić i Dragan Marković Palma. "Gde su sad ti politički foliranti koji su znali da dođu u Guču po jeftine poene", isprozivao je svoje kolege Velimir Ilić, lider Nove Srbije.

Guču su do sada obišli svi viđeniji političari u Srbiji. Bredsednik Boris Tadić bio je samo jednom i to 2005. godine. Vojislav Koštunica je dragačevski sabor posetio u svojstvu premijera 2006. godine. Prošle godine u Guči se veselio Ivica Dačić i njegov partijeksi kolega Zoran Anđelković Baki, a Milutin Mrknjić do poslednjeg Sabora bio jedan od najredovnijih gostiju iz sveta politike.

Najveće iznenađenje u Guči bilo je prošle godine kada su se uz zvuke trube njihali političari iz Liberalno demokratske partije predvođeni Čedomiro Jovanovićem i Natašom Mićić.

2024 © - Vesti online