Ponedeljak 15.08.2011.
10:07
Vestionline

Novak: Lepo je biti deo istorije

Najbolji na svetu - Novak Đoković

"Pisati istoriju je naravno nešto posebno. Čast je i privilegija biti deo istorije sporta koji volim i kojim se bavim", rekao je Novak nakon pobede nad Mardijem Fišem u finalu turnira u Montrealu:

"Mislim da sam bio nervozniji nego u prethodnim mečevima. Ipak, reč je o finalu i normalno je da postoji tolika tenzija. Bio je to neizvestan meč, obojica smo jako želeli da pobedimo. Zato je i bilo tako napeto. Vodili smo mentalnu borbu, nije reč samo o fizičkoj. Ali, uspeo sam da ostanem staložen kad je bilo potrebno".

Đoković priznaje da je i njegov rival pružio prilično dobru partiju i da je imao šansu da trijumfuje.

"Lepo je igrati protiv Fiša. Srećan sam što mu ide dobro. Ovo je najbolji period njegovog života u poslednje dve godine".

Novak ima skor 29-0 na tvrdoj podlozi ove godine i najveći je favorit za osvajanje Ju-Es opena.

"Nisam vanzemaljac. Ja sam samo čovek, to mogu da vam garantujem", rekao je uz smeh Đoković, i dodao:

"Igram neverovatan tenis ove godine. Svestan sam toga koliko je ovo fantastična godina, i kakvu seriju sam napravio, ali ne pitam se stalno koliko ću mečeva izgubiti. Razmišljam o tome koliko ću mečeva dobiti".

Novak je drugi u američkoj seriji po osvojenim bonus poenima, sa ukupno 100. Mardi Fiš je prvi, sa 185. Amerikanac ima više bodova od našeg tenisera jer je odbranio titulu u Atlanti i igrao finale u Los Anđelesu, dok je Novak bodove osvojio prvim mestom u Montrealu. Sledeći turnir u Sinsinatiju donosi 100 bonus bodova. Pobednik ove serije dobija milion dolara bonusa.
 

2024 © - Vesti online